Protestatarii au mărșăluit prin oraș cu torțe, în prima serie de proteste planificate împotriva programului de austeritate al președintelui Mauricio Macri și a costului tot mai mare al serviciilor publice, scrie Reuters.

Mauricio Macri a diminuat subvențiile pentru utilitățile publice și alte servicii pentru a reduce deficitul fiscal cronic al țării, împingând ratele de electricitate și gaze cu până la 2000 de procente de la începutul mandatului său, potrivit estimărilor mass-mediei locale, citate de presa internațională.

Sunt planificate proteste săptămânale până la începutul lunii februarie, sporind presiunea asupra lui Macri pentru a rezolva criza economică a țării înainte de alegerile prezidențiale la sfârșitul acestui an.

Anul trecut inflația s-a apropiat de 50% și peso-ul a pierdut aproape 50% din valoarea sa, președintele a ajuns la un acord cu FMI pentru o linie de împrumut de 57 miliarde de dolari, în schimbul unui angajament de reducere a deficitului.

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday