Zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă în centrul Budapestei, mărșăluind către parlament, conduși de avocatul Peter Magyar, care pretinde că știe “din interior” și că vrea să dezvăluie corupția guvernului condus de Viktor Orban. Magyar a fost apropiat al administrației, pe vremea când fosta sa soție, Judit Varga, era ministru al Justiției și o apropiată colaboratoare a premierului Orban. Ea a demisionat în urmă cu două luni, alături de președinta Katalin Novak, care a grațiat un bărbat condamnat pentru complicitate la pedofilie.

Imediat după aceea, Magyar a început să facă dezvăluiri despre funcționarea cercurilor de putere din interiorul guvernului și din jurul premierului. A publicat inclusiv înregistrări cu fosta sa soție, în care Varga detalia o încercare a consilierilor lui Orban de a interveni în justiție. Procurorii investighează acum acele informații .

Reuters observă că mitingul vine într-un moment sensibil pentru Orban și partidul său, înaintea alegerilor parlamentare europene din iunie.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday