Astăzi observăm că rata de incidență a rămas descrescătoare, sub 1,5 la mie. Am decis să trecem în scenariul verde. Sălile de spectacol pot funcționa la 50% din capacitate, restaurantele la interior la fel. Pot fi organizate evenimente drive-in, evenimente culturale cu 300 de participanți”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul a mai spus, totodată, că deocamdată merg la scoală doar grădinițele, cei din învățământul primar și cei din clasele terminale. ”Copiii vor putea merge toți la școală după ce incidența scade sub 1 la mie”, a spus Alin Stoica.

Prefectul a precizat că rămân în vigoare în continuare restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Deocamdată pe hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă aceasta e măsura și anume limitarea circulației între 22.00 și 5.00. Guvernul trebuie să decidă dacă renunțăm la această măsură, în funcție de evoluția epidemiologică și de numărul persoanelor vaccinate. Dacă scădem sub 1 la mie, vor putea merge toți elevii la școală, dar nu avem măsuri suplimentare pentru operatorii economici”, a adăugat prefectul Capitalei.

Prefectul a mai anunțat că în București a fost atins pragul de un milion de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday