Ministerul Apărării Naționale transmite că un militar în vârstă de 23 de ani a fost găsit mort, sâmbătă dimineața, împușcat în inimă, în apropierea terenului de sport al Bazei 89 Strategice de Comunicații și Tehnologia Informației. Tânărul avea o plagă împușcată în dreptul inimii, iar MApN transmite că Parchetul Militar, care a deschis o anchetă, investighează ipoteza unei sinucideri cu arma din dotare.

Militarul se afla în funcție din 2020 și nu participase la nicio misiune în afara țării, a mai precizat ministerul.

Comunicatul integral MApN:

“Maistrul militar Mănoiu Robert Andrei, în vârstă de 23 de ani, de la Baza 89 Strategică de Comunicații și Tehnologia Informației aflată în București, a fost găsit decedat,  astăzi, 9 septembrie, în unitatea în care era încadrat. 

Militarul, care se afla în serviciul de zi pe unitate, a fost descoperit decedat, în jurul orei 6:40, în apropierea terenului de sport al unității, cu o plagă împușcată în dreptul inimii.

Imediat după descoperirea acestuia, a fost apelat serviciul de urgență 112, iar o echipă SMURD ajunsă la fața locului a constatat decesul militarului.

Militarul era angajat al unității militare din anul 2020, era necăsătorit, nu participase la misiuni în afara teritoriului național, iar ultima evaluare psihologică a avut loc în luna februarie 2023, în urma căreia fusese declarat apt pentru executarea serviciului militar.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar Bucureşti.

Totodată, la nivelul unității militare s-a constituit o comisie care cercetează circumstanțele producerii acestui eveniment.

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul faţă de decesul tragic al militarului şi este alături de familia îndoliată.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday