Elicopterul de tip Black Hawk efectua un zbor de antrenament în formație, alături de alte cinci aparate, pentru Ziua Forțelor Aeriene, de pe 20 iulie. La un moment dat pierde altitudine și coboară deasupra bulevardului.

Brigada de Poliție Rutieră precizează că agenții de la fața locului au blocat imediat traficul pe toate arterele din piață. Conform ministrului de Interne, elicopterul american a suferit o defecțiune tehnică:

“În momentul sesizării defecțiunii tehnice, piloții au sesizat că pierd din altitudine și au hotărât aterizarea într-un loc pe care l-au considerat sigur. La aterizare, elicopterul a lovit doi stâlpi de iluminat care au căzut peste câteva mașini și le-au avariat. Nu sunt victime. Am securizat zona, se dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle. Elicopterul va fi ridicat după toate procedurile tehnice și va ajunge la baza aeriană. Este o anchetă în desfășurare la care vor participa proprietarii elicopterului și specialiștii MApN”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

MApN a anulat parada aeriană pregătită pentru 20 iulie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday