DIICOT anunță într-un comunicat de presă că procurorii au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor (M. C., P. O. și A. D.) pentru  săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

,,La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală  s-au sesizat din oficiu cu privire  la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5-6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată, ulterior drogurile fiind revândute la prețuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului București. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit  faptul că membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate MDMA din străinătate  și după ce drogurile erau aduse în România, inculpații . C., P. O. și A. D se ocupau de vânzarea lor”, se arată în documentul citat.

DIICOT precizează că ,,prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpații le vindeau în România la prețuri  de  peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat) în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că,participanții la traficarea drogurilor, între care și inculpații, obțineau venituri importante”.

Pe data de 15 ianuarie inculpaţii au comercializat pe raza municipiului Piatra Neamț un număr de 101 comprimate MDMA, potrivit DIICOT, cu suma de 2100 lei  iar pe 18 ianuarie, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului București în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la prețul de 8100 euro.

,,Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpați era tranzacționată prin vânzarea către consumatori la un preț mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euro. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpații se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantități de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate”, mai arată DIICOT.

Inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday