Update: Nicușor Dan, priamarul general, explică faptul că dialogul a eșuat întrucât “sindicatul nu are aceleși revendicări reale pe care le-am înțeles în urma discuțiilor cu angajații: confortul șoferilor, problemele de intrastructură sau altele. Niciuna dintre aceste probleme nu a fost discutată cu conducerea. Asta dovedește că avem de a face cu o acțiune politică, condusă de dl. Petrariu“.

Dan a cerut, din nou, conducerii PSD să anunțe dacă retrag sau nu susținerea pentru Vasile Petrariu, consilier general din partea PSD, și a făcut apel la salariați să revină la muncă: “Aveți două hotărâri judecătorești executorii, avem sute de mi de oameni afectați. Hotărârile executorii, dacă nu se execută, se produce o ilegalitate. Putem rezolva problemele printr-o discuție civilizată, fără să șantajăm“.

Știrea inițială:

Primarul Nicușor Dan a invitat reprezentanții angajaților și conducerea STB la negocieri, care au început la ora 18. După aproximativ 30 de minute, Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat, a declarat că negocierile au eșuat: “Primarul a pus condiția ca președintele sindicatului nu trebuie să participe la discuții. Colegii s-au ridicat și au plecat. Domul primar nu a stat cu noi nici măcar un minut. Primarul nu a dorit să rezolve acest lucru. Lucrul acesta nu face decât să escaladeze conflictul, declarațiile belicoase nu ajută cu nimic. Vom transmite colegilor ce a făcut primarul și așteptăm decizia instanței“.

Într-o decizie executorie pronunțată joi de Tribunalul București, judecători au dispus suspendarea grevei și reluarea imediată a activității. Într-o nouă hotărâre, pronunțată astăzi în jurul prânzului, Tribunalul a hotărât că forma de protest este ilegală și a transmis, din nou, că șoferii trebuie să iasă pe traseu.

Ulterior, conducerea STB a anunțat prelungirea valabilității titlurilor de călătorie pentru zona metropolitană, echivalentă cu zilele în care nu a fost desfășurată activitatea serviciului de transport.

Primarul Nicușor Dan susține că protestul este organizat de un consilier local al PSD și a cerut partidului să spună dacă îi va retrage sau nu sprijinul politic. Și conducerea STB susține că liderii de sindicat fac presiune asupra salariaților pentru continuarea grevei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday