Mai multe asociaţii civice participă, sâmbătă, la o manifestaţie de solidaritate cu poporul ucrainean în faţa Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, potrivit News.ro. S-a scandat ”Ucraina” şi ”Zelenski”, fiind intonat imnul ţării vecine. Apoi, participanţii s-au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a protesta faţă de invadarea Ucrainei şi pentru a cere oprirea războiului. Un tânăr a aruncat cu ouă înspre clădirea Ambasadei, fiind luat de jandarmi pentru verificări.

Proteste mult mai ample decât la București au avut loc în alte capitale europene. La Londra, Paris, Nicosia, Berlin, Atena, Helsinki, Madrid și Milano zeci de mii de oameni au defilat cu steaguri ucrainene și cu pancarde împotriva războiului. 

Un miting pe care organizatorii l-au estimat la 20.000 de persoane a avut loc în capitala Elveției, Berna, unde steagul ucrainean a fost arborat deasupra sediului consiliului municipal. 

În America Latină, protestatarii s-au alăturat mitingurilor de vineri din Argentina, Brazilia, Mexic și Peru, scandând “Trăiască Ucraina”.

La Sidney, câteva sute de oameni au mărșăluit printr-o ploaie torențială, scandând “Ucraina va învinge!”, în timp ce protestatarii de la Tokyo au cerut expulzarea Rusiei din Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Surse alternative: Reuters, BBC, News.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday