Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat pe Facebook că a efectuat ample controale la Halele Centrale Obor, ”una dintre punctele comerciale de referință ale Capitalei”.

Comisarii au oprit de la vânzare 11,5 tone de produse alimentare catalogate drept ”nesigure”, în general carne, produse din carne și lactate. Pentru 25 de operatori controlați, au dispus suspendarea temporară a prestării de servicii. Totodată, au fost aplicate amenzi de 365 de mii de lei.

Între neregulile constatate de ANPC, se numără:

  • nerespectarea temperaturii de depozitare și expunere spre vânzare recomandată de producător;
  • expunerea spre vânzare în afara spațiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne și produse lactate;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheață murdară, insule de mucegai etc.);
  • comercializarea unor produse alimentare nesigure și a unor produse alimentare cu data limită de consum depășită;
  • existența căilor de acces cu gresie spartă, a diferenței de nivel, a treptelor deteriorate nemarcate, care constituie un pericol pentru cumpărători.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday