Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară, după ce incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a ajuns la 12,65 la mia de locuitori.

Georgiana Alexandru Văcaru, prefectul Municipiului București, a declarat că s-au operat mici modificări la Hotărârile anterioare, dar că o măsură nouă prevede reglementarea programului de lucru pentru toți angajatorii, atât din sistemul public, cât și cel privat. Astfel, potrivit prefectului, instituțiile care nu pot desfășura activități de telemuncă sau de muncă la domiciliu și au mai mult de 50 de angajați, trebuie să decaleze programul de lucru al angajaților, pentru a evita aglomerarea transportului în comun.

Am menținut măsurile adoptate în Hotărârile anterioare. Am operat mici modificări la Hotărârea de Guvern și a fost reglementată organizarea programului de lucru – o măsură nouă. Angajatorii atât din sistemul public, cât și din cel privat, cu mai mult de 50 de angajați, au obligația să împartă angajații pe diferite ore de muncă, acolo unde nu există posibilitatea trecerii în munca on-line. Am insistat pe activitățile de prevenție în zonele aglomerate. Recomandăm cetățenilor să respectă măsurile epidemice“, a declarat Prefectul Municipiului București.

Hotararea CMBSU Nr. 67 Din 09.10.2021

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday