Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 aprobase, duminică, prelungirea stării de alertă în sector (instituită în luna iulie), însă prefectul Alin Stoica a declarat astăzi că nu va fi prelungită starea de alertă, asigurând că societatea de salubrizare “are acum capacitatea de a-și continua activitatea”.

Alin Stoica a fost întrebat de reporteri dacă va putea garanta că va fi curățenie în Sectorul 1, răspunzând că nu este treaba Prefecturii să garanteze curățenia, ci a administrației locale de sector și a companiei de salubrizare, respectiv Romprest.

Acesta a adăugat că decizia sa a fost luată pe baza informaţiilor primite de la DSP și Garda de Mediu.

Eu sper să nu riscăm să ajungem la situaţia de acum o lună în Sectorul 1. Societatea de salubrizare a dat asigurări că are capacitatea necesară să continue. Evident că situaţia va fi sub monitorizare, având în vedere că este oarecum fragilă, toată această perioadă. Instituţiile de care am vorbit mai devreme vor monitoriza încontinuu situaţia din Sectorul 1 şi nu vom ezita să luăm măsuri în momentul în care lucrurile se vor înrăutăţi.”

Pe data de 3 august, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța că a semnat un contract de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu o firmă care operează și la Oradea. Spunea atunci că factura municipalității se reducăe astfel de la 11,5 milioane de euro, la 6,5 milioane de euro pe lună, și a publicat și noul contract pentru confirmare.

Întrebat cum a primit primarul Clotilde Armand vestea că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 şi dacă a fost chemată la discuţiile de luni de la Prefectura Capitalei, Alin Stoica a răspuns: “Evident că Primăria Sectorului 1 a fost chemată aici. A venit domnul viceprimar care a discutat cu Romprest. Am ţinut legătură şi cu doamna Clotilde Armand.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday