Grupul de Comunicare Strategică a raportat azi 1.946 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore în București. Exact același număr, 1.946 a fost raportat și ieri. Rata de infectare a crescut azi la 6,77 la mia de locuitori, de la 6,56 la mie ieri și 5,39 la mie la sfârșitul săptămânii trecute, pe 4 decembrie, când în Capitală se înregistrau 986 de noi cazuri.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu se pune problema, în acest moment, ca Bucureștiul să intre în carantină. ”Eu sper și facem tot ce ține de noi să nu ajungem acolo. (…) Pentru că Bucureștiul este un motor economic, facem tot ce ține de noi ca să nu blocăm activitatea economică. Carantina se impune când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo.”, a spun Dan.

Și prefectul Capitalei spune că în acest moment nu există un scenariu care să presupună introducerea Bucureștiului în carantină. ”La acest moment nu avem în vedere un asemenea scenariu (carantină-n.r.)și sunt absolut convins că, respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure, pentru că e nefiresc să iei măsuri suplimentare atât timp cât ele nu sunt respectate. Poți să iei orice fel de măsuri, dacă nu urmărești și respectarea acestora”, a spus Berbeceanu.

Vlad Voiculescu, consilier general USR-PLUS si propunerea de viceprimar al Capitalei, a propus intrarea în carantină a Bucureștiului.  ”Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină”, a declarat Voiculescu.

La începutul acestei săptămâni nouă pacienți cu COVID-19 aflați în stare gravă au fost transferați cu aeronave militare din București la spitale din Moldova și Ardeal.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday