Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță, într-un comunicat de presă, că pe numele medicului de specialitate obstetrică-ginecologie a fost depusă o plângere penală în decursul acestui an. Reprezentanții unității explică: ”La data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiţă viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate. Deși semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”.

În această cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală, care urmează să fie efectuată de către Institutul Național de Medicină Legală (INML). Cercetările sunt efectuate de către Parchet și Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Și Colegiul Medicilor din București (CMMB) s-a autosesizat și a lansat o cercetare disciplinară. Într-o informare de presă, Colegiul ”afirmă categoric că o astfel de situație, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este inadmisibilă. Precizăm că la CMMB, până în prezent, nu este înregistrată o sesizare pe marginea acestui caz”.

Sursa foto:  Inquam Photos / George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday