DSP București anunță că în Capitală incidența infectărilor de coronavirus a ajuns la 16,1 la mie, de la 15,83 ieri. Este cea mai mare valoare de la începutul pandemiei. De altfel, acest indicator a crescut în fiecare zi, începând cu data de 11 iulie, iar în ultima lună, rata de infectare a crescut de aproximativ zece ori.

INSP a propus carantinarea zonei metropolitane a Bucureștiului (inclusiv Ilfov), dar prim-ministrul Florin Cîțu a respins măsura. Vineri, Grupul tehnico-științific a refuzat propunerea INSP de carantinare zonală, prin urmarea au rămas aceleași resctricții.

Restricțiile aplicate în acest moment în București și localitățile ilfovene cu peste 7,5 la mie incidență sunt:
  • Organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri va fi permisă cu participarea celor vaccinați și a persoanelor trecute prin boală, la 50% din capacitate și în limita a 200 de persoane. La fel, evenimente sportive cu spectatori, concertele, spectacolele și cinematografele.
  • Activitățile și sportive recreative în aer liber se desfășoară cu cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă dacă incidenţa cumulată la 14 zile în Municipiul Bucureşti este mai mare de 6/1.000 locuitori. (Acum este 8,28/1.000).
  • Magazinele, mall-urile se închid la ora 22. Rămân funcționale doar activitățile de livrare/takeaway.
  • Se interzice circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday