Direcția de Sănătate Publică anunță că incidență cazurilor de Covid în București a coborât la 2,87 cazuri la o mie de locuitori în 14 zile. Ultima oară când incidența a fost sub 3 la mie a fost pe data de 21 septembrie. 

Conform unui ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății, publicat pe 19 noiembrie în Monitorul Oficial, în localitățile cu rata de incidență sub 3 la mie, cursurile se pot desfășura cu prezență fizică, indiferent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

Prin excepție de la dispozițiile art. 3^1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de  procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ. (2) În situația prevăzută la alin (1), consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB”, se arată în ordinul emis de cele două instituții.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday