Update ora 15:30 Incendiul a fost lichidat. acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 15.000 mp”, transmite DSU.

Update 14:20 Reprezentanții DSU precizează că acționează în prezent 11 autospeciale de stingere, în condițiile în care suprafața afectată s-a dublat la 10 mii de metri pătrați.

Știrea inițială:

Departamentul pentru Situații de Urgență transmite că un incendiu de vegetație a izbucnit astăzi în Delta Văcărești din sectorul 4 al Capitalei, care se manifestă pe aproximativ 5.000 de metri pătrați. Potrivit autorităților, sunt degajări mari de fum în zonă, iar intervenția este îngreunată de vântul puternic. A

Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile a explicat că “arde vegetația uscată, suprafața estimată inițial fiind de 5.000 de metri pătrați. Am suplimentat numărul de autospeciale de stingere la șapte. Transmitem persoanelor din zonă să manifeste prudență, din cauza degajărilor de fum. Vom emite și un mesaj Ro-Alert. Nu sunt persoane rănite.”

“Arde vegetație uscată, nici vorbă de deșeuri. Nu știm de la ce a plecat incendiul, însă vegetația era foarte uscată. Nu știm cine a dat foc, poate fi chiar o țigară. Vântul bate către marginea parcului și nu există risc de extindere spre interior”, a declarat Dan bărbulescu, director Asociația Parcul Natural Văcărești.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday