Toate aceste măsuri au fost adoptate la propunerea Direcției de Sănătate Publică, după ce rata de incidență în București a trecut de 1,5/1.000 de locuitori. Rata de incidență cumulată, calculată la 14 zile în București, a fost de 1,86.

Prefectul a precizat că aceste restricții intră în vigoare de mâine și vor fi valabile până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5.

Principalele declarații ale prefectului: 

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București. O excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiuni, unde este permisă servirea în interior.

Activitatea sălilor de spectacole, concerte, cinematografe, etc., este interzisă. Când vom reveni la sub 1,5/1000 le vom deschide. Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a impus purtarea măștilor de la copiii de 5 ani în intervalul 7.45 – 21.15. Revine obligația primăriei generale și de sector să delimiteze această zonă.

Un alt punct – intensificarea activităților de control, în piețe, târguri, unități școlare. Facem precizarea că angajații afectați de restrângerea activităților vor beneficia de măsuri de sprijin. În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5/1.000 vom dispune reluarea activităților restricționate. Măsurile intră în vigoare de mâine.

Hotararea CMBSU Nr 19 Din 06.10.2020

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday