Scenariul verde = în localitate e mai puțin de o persoană în medie detectată cu COVID în ultimele 14 zile, raportat la mia de locuitori. Elevii pot merge la școală.

Scenariul galben = 1-3 persoane detectate în medie în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală au preșcolarii, elevii din clasele 0-4 și cei din anii terminali. Restul claselor fac și ore online, și la școală, prin rotaţie.

Scenariul roșu = mai mult de 3 cazuri în localitatea respectivă, la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile. În acest caz, școala se închide de tot, iar orele se fac online.

Municipiile reședință de județ unde se aplică scenariul galben:

Alba Iulia, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Giurgiu, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Tulcea, Vaslui

Lista completă cu situația din fiecare județ:

Analiza Epidemiologica Pe Judete Pentru Inceperea Anului Scolar

București, Brașov și Iași sunt printre orașele mari cu mai mult de un caz la mia de locuitori.

În funcție de această situație, se va face deschiderea anului școlar în fiecare zonă a țării.

Pe 10 septembrie, consiliile de administrație ale unităților școlare vor prezenta comitetelor județene, DSP și Inspectoratului Școlar scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul școalar. La 3 cazuri în 3 clase, școala respectivă se închide.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday