Într-un comunicat oficial se arată că Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 5 Sector 5 a admis cererile referitoare la renumărarea tuturor buletinelor de vot din cele 197 secții de vot de pe raza Circumscripției electorale a Biroului Electoral de Circumscripție Electorală a Sectorului 5 al Municipiului București.

Purtătorul de cuvânt menționează că, potrivit legii, Biroul Electoral Central primește și soluționează orice contestație cu privire la organizarea și desfășurarea alegerii autorităților administrației publice locale, altele decât cele care, prin legea mai sus menționată, sunt date în competența birourilor electorale de circumscripție sau a instanțelor judecătorești.

„Facem precizarea că, din moment ce Biroul Electoral Sector 5 a admis cererile de renumărare, în timp ce birourile electorale sector 2, 3 și 4 le-au respins ca inadmisibile, este evident că se impune aplicarea corectă a dispozițiilor privitoare la alegeri pe întreg teritoriul țării, precum și interpretarea unitară a prevederilor art. 95 din Legea nr. 115/2015, aspect care se poate realiza numai de la nivelul Biroului Electoral Central”, se mai arată în documentul citat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday