UPDATE 2: Furtuna din București, Ilfov și Giurgiu a afectat traficul feroviar. Trenurile care urmează să ajungă în Gara de Nord au întârzieri de până la două ore. De asemenea, vor avea întârzieri și trenurile programate să plece din Capitală, precum cele spre Constanța sau Craiova.

STB anunță pe Twitter că mai multe linii de transport public sunt blocate:

 • Liniile 8, 25 și 47 – blocate pe Șos. Progresului, în stația Inox, din cauza acumulărilor de apă.
 • Autobuzele 313, 381 și 673 circulă deviat din cauza acumulărilor de apă pe Bd. Tineretului.
 • Linia 241 – blocată la capătul de linie Biserica Sfinții Brâncoveni, din cauza acumulărilor de apă.
 • Linia 41 a fost blocată 75 de minute pe Str. Brașov (16:40-17:55). Cauza: acumulări de apă.
 • Pe Str. Zețarilor, tramvaiele sunt blocate din cauza acumulării de apă.
 • Linia 79 – blocată pe Str. Izvorul Rece pe sensul spre Piața Reșița. Cauza: copac căzut pe rețea.
 • Liniile 70 și 79 – blocate pe Str. Delea Nouă, din cauza unui copac căzut pe rețea.
 • Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, în zona Calea 13 Septembrie/ Drumul Sării, pe Bd. Mărășesti, Bd. Timisoara, Str. Brașov, vehiculele STB SA sunt blocate din cauza acumulărilor de apă.

Metrorex precizează că în ciuda acumulărilor de apă din staţiile Valea Ialomiței, Petrache Poenaru, Eroilor, Piața Unirii, “circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară normal”. 

UPDATE 1: ANM a actualizat avertizarea de furtună și a emis un Cod Roșu, valabil până în jurul orei 18:30. Se vor semnala averse torențiale care vor depăși 40-50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni.

Cod Roșu de furtuni și în județul Ilfov, în localitățile Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Copăceni, în același interval orar.

Știrea inițială:

ANM a emis o avertizare nowcasting Cod Portocaliu pentru Municipiul București, valabil până în jurul orei 17:30. Se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 20-25 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

În urma ploilor din această după-amiază, mai mulți copaci au căzut pe străzile din capitală, blocând accesul vehiculelor. Pompierii intervin pe Bulevardul Kiseleff, Strada Ceahlău, Strada Mănăstirea Cașin, Strada Emanoil Ionescu, Strada Jandarmeriei și Strada Modrogan.

Intervenim pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și chiar pe autoturisme. Se circulă cu dificultate din cauza cantităților mari de apă și a copacilor căzuți pe carosabil, în Sectorul 6. Acțiunea este în dinamică. Recomandăm cetățenilor să rămână în casă, să închidă ferestrele și să nu se expună vremii. Dacă sunt pe stradă, să evite să se adăpostească sub copaci, panouri publicitare etc“, a declarat Ioana Blănaru, din cadrul ISU București.

   

  Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

  Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

  Susține echipa Biziday