Update: Ministerul Sănătății anunță că a fost informat de către conducerea Institutului Fundeni că lucrările de reperații au fost încheiate la ora 15, iar atât institutul, cât și Spitalul C. C. Iliescu sunt alimentate cu apă. Potrivit Ministerului, incidentul s-a produs la ora 1.

Reprezentanții Apa Nova au explicat faptul că avaria a survenit pe rețelele interioare de alimentare cu apă ”care nu se află în administrarea noastră. Echipele noastre au intervenit voluntar pentru remediere și pentru reducerea la minimum a intervalului de timp în care furnizarea de apă este întreruptă”.

Știrea inițială

Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu, a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că atât unitatea pe care o reprezintă, cât și Institutul Fundeni au alertat Ministerul Sănătății despre avarie.

Urgențele medicale vor fi redirecționate către alte spitale din București: ”Azi aveam șapte pacienți care trebuiau operați, dar operațiile vor fi amânate. Din fericire, până acum nu am avut urgențe”.

Bubenek a mai explicat că avaria s-a produs în această dimineață: ”Niște conducte foarte groase s-au desprins în subteran. Infrastructura veche de 60 de ani ne face probleme. Ministerul Sănătății a făcut toate demersurile ce ar putea fi făcute. În prezent, cei de la compania de apă sunt aici”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday