Comitetul pentru Situații de Urgență din București s-a reunit sâmbătă, în ziua în care au intrat în vigoare măsurile de relaxare decise de CNSU. Comitetul Municipal a decis că purtarea măștii de protecție în aer liber este obligatorie într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităților de învățământ. Anunțul a fost făcut de Prefectul Capitalei, la finalul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență. Alin Stoica a precizat că pentru alte zone va exista o perioadă de monitorizare de o săptămână, în urma căreia DSP, Poliția și Jandarmeria vor face propuneri concrete în baza cărora se vor putea lua alte măsuri, dacă va fi cazul. 

”Este obligatorie purtarea măștii pentru cei care vor staționa în acest perimetru. Nu am adăugat nimic, dar vom aveam o perioadă de monitorizare de o săptămână, în care DSP, Poliția, Jandarmeria, vor monitoriza și vor face propuneri către Comitetul pentru Situații de Urgență. Știm așa, că se pot forma aglomerări în parcuri sau în Centrul Vechi, dar urmează ca în urma monitorizări să primim și niște propuneri concrete, și probabil într-o săptămână vom veni cu precizări suplimentare. Acum, în momentul acesta, în afară de perimetrul școlilor nu avem alte propuneri”, a declarat Alin Stoica.

Reamintim că ieri, Guvernul a adoptat actul normativ prin care nu mai este obligatorie în exterior (cu unele excepții) și se poate circula pe timpul nopții. Sălile de fitness se redeschid, iar barurile și restaurantelor vor fi deschise până la miezul nopții.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday