“Pozițiile noastre asupra Brexitului rămân foarte îndepărtate. Am stabilit ca echipele de negociere să se reunească imediat, pentru a încerca să le rezolve. Vom ajunge la o decizie până la finalul acestei săptămâni”, a comunicat doamna Von der Leyen la finalul întrevederii, lăsând de înțeles că summitul liderilor UE care se desfășoară azi și mâine nu va avea pe masă un acord post-Brexit, dar și că termenul de încheiere al acestuia a fost prelungit cu încă patru zile.

Ulterior, Lira sterlină a scăzut față de celelalte monede în tranzacțiile de pe piețele asiatice. Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a avertizat anterior că un Brexit fără acord ar provoca daune pe termen mai lung economiei Marii Britanii decât pandemia COVID-19, iar impactul ar putea fi resimțit timp de decenii.

Potrivit Reuters, analiștii se așteaptă ca moneda britanică să scadă în continuare, mai ales că este așteptată azi și o decizie de extindere a măsurilor de stimulare monetară ale Băncii Centrale Europene.

Sursă alternatică: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday