“Ministerul Sănătății a anunțat că a suferit vineri un incident care a compromis temporar câteva sisteme ale site-ului, care sunt momentan indisponibile, a transmis ministerul .

Din cauza atacului, guvernul a amânat cu o săptămână implementarea de noi restricții pentru persoanele care sosesc în Brazilia, în contextul răspândirii variantei Omicron. Autoritățile au anunțat că investighează atacul.

Presupușii atacatori, care se autointitulează “Lapsus$ Group”, au postat un mesaj pe site-ul Ministerului Sănătății, în care au precizat că informațiile accesate au fost copiate și șterse din serverele oficiale. Mesajul, care conținea și date de contact, a fost șters vineri seara, dar site-ul încă era oprit, iar datele accesate de hackeri au fost șterse.

În urma unor măsuri stabilite marți, după ce președintele Jair Bolsonaro a refuzat adoptarea unor măsuri antiepidemice legate de utilizarea certificatului de vaccinare anti-Covid, toate persoanele nevaccinate care sosesc în Brazilia ar fi trebuit să intre în carantină timp de 5 zile și, totodată, testate. 

Măsura trebuia să intre în vigoare sâmbătă, dar va fi amânată cu o săptămână din cauza atacului cibernetic de vineri, iar datele cu privire la vaccinare nu pot fi accesate online.

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday