Agenția de Sănătate din Brazilia a anunțat oprirea testelor pentru vaccinul dezvoltat de Sinovac Biotech, denumit Coronavac, după un eveniment care a avut loc pe 29 octombrie, dar fără a oferi alte detalii cu privire la ceea ce s-a întâmplat. 

Institutul Butantan din Sao Paulo, care colaborează cu Sinovac pentru a produce vaccinul la nivel local, s-a declarat surprins de decizia autorităților și spune că va căuta detalii despre ce s-a întâmplat în cadrul studiului. Directorul Institutului, Dimas Covas, a declarat într-un interviu că un voluntar înscris în procesul de testare a murit, dar susține că moartea acestuia nu este legată de vaccin.

Compania Sinovac nu a comentat decizia autorităților braziliene.

China a administrat deja vaccinurile împotriva Covid, inclusiv Coronavac, câtorva sute de mii de cetățeni chinezi, sub o aprobare extinsă a utilizării de urgență.

Luna trecută, Ministerul Științei din China a anunțat că au fost injectați aproximativ 60.000 de voluntari în cadrul testelor din etapa finală, dar nu au fost raportate evenimente adverse grave.

Luni, Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă are o eficiență de 90% și că a încheiat cu succes testele clinice. 

Suspendarea testărilor pentru investigarea apariției unor efecte adverse severe ce apar pe parcursul cercetărilor nu este neobișnuită. AstraZeneca și Johnson & Johnson și-au întrerupt studiile la un moment dat testele, din cauza unor astfel de incidente, dar le-au reluat ulterior.

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday