Adversarul său, candidatul de stânga Fernando Haddad, a obținut 44,8% din voturiÎn timpul campaniei electorale, Bolsanoro a promis să schimbe viața politică și să scadă nivelul criminalității în stat, scrie Reuters.

Jair Bolsanoro a fost căpitan al armatei, având legături strânse cu militarii a promis să respecte principiile democratice. Fiind un admirator al lui Donald Trump, acesta a promis să alinieze Brazilia cu economii mai avansate, revizuind prioritățile diplomatice după aproape un deceniu și jumătate de stânga.

,,Nu putem continua să flirtăm cu socialismul, comunismul, populismul și extremismul stâng. Vom schimba destinul Braziliei”, a spus Bolsonaro.

Mii de susținători ai lui Jair Bolsanoro au sărbătorit victoria în fața casei sale în cartierul Barra de Tijuca din Rio de Janeiro. Și în Sao Paulo rezultatul a fost întâmpinat cu focuri de artificii.

Pe de altă parte, mulți brazilieni sunt preocupați de faptul că Bolsonaro, un admirator al dictaturii militare din 1964-1985 din Brazilia și apărător al folosirii torturii împotriva oponenților de stânga, va pune în pericol drepturile omului, va reduce libertățile civile și libertatea de exprimare, notează presa internațională.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday