Veștea Adrian Ioan (PNL) a fost ales președinte al Consiliului Județean Brașov, cu 40%  din voturi . În cadrul Consiliului Județean, PNL a obținut 30%, iar Alianța Dreapta Unită și PSD au fost aproape la egalitate cu 22,72% respectiv 22%.

La primăria Municipiului Brașov, Scripcaru George (PSD-PNL) a obținut aproape 48% din voturi, fiind urmat de Coliban Allen (Alianța Uniți pentru Brașov), cu 43%

Prezența la vot: 

Pentru Consiliul Județean Brașov candidează în acest an șapte partide, iar șase dintre ele au propus și câte un candidat pentru funcția de președinte al acestuia.

La nivelul Municipiului Brașov, sunt șapte candidați la funcția de primar, dintre care șase propuși de partide și un candidat independent.

La alegerile locale din septembrie 2020 au votat 42% din cei 521 de mii de cetățeni cu drept de vot înregistrați pe listele permanente din Județul Brașov, iar în Municipiul Brașov, unde sunt înregistrați 246 de mii de votanți, prezența a fost de 34,5%. În schimb, la alegerile europene din mai 2019, prezența a fost de 54,3% la nivelul județului și de 57,1% în Brașov.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday