Allen Coliban, primarul Brașovului, anunță pe pagina sa de Facebook că transportul public va fi gratuit în oraș, în perioada 9-12 septembrie, în care se desfășoară evenimentul “Forumul Orașelor Verzi”.

“De ce facem asta? Pentru că vrem să impulsionăm transportul alternativ și transportul în comun. În același timp ne ocupăm să rezolvăm doleanțele dumneavoastră legate de timpii de așteptare din stații, rutele RATBV și calitatea transportului în comun”, a explicat edilul, care a mai anunțat și că că municipalitatea lucrează la un masterplan pentru piste de bicicletă, pe care-l va face în curând public.

Circulația rutieră va fi oprită pe Strada Mureșenilor, de la Rectorat și până la Poarta Șchei, pe o bandă care va fi utilizată de pietoni, bicicliști, trotinetiști.

La Brașov, între 9 și 12 septembrie, se desfășoară “Forumul Orașelor Verzi, cel mai important eveniment dedicat sustenabilității de mediu din România și, în viitor, din Europa de Sud-Est”, conform site-ului primăriei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday