Este a doua oară când termenul pentru această măsură este modificat. Data inițială era 2040, iar în februarie, Boris Johnson anunța că măsura va intra în vigoare din 2035.

Măsura face parte din ceea ce premierul britanic numește o „revoluție industrială verde” pentru a combate schimbările climatice și a crea locuri de muncă în industrii precum cea nucleară. Johnson spune că va aloca acestui plan 12 miliarde de lire, dar opoziția laburistă arată că doar patru miliarde de lire sunt alocate strict proiectului de tranziție la mașini electrice, iar suma este prea mică.

Din aceasta, 1,3 miliarde de lire sterline vor fi alocate pentru dezvoltarea infrastructurii de stații de încărcare a mașinilor electrice. Subvențiile pentru cei care cumpără astfel de vehicule se vor ridica la aproape 600 de milioane de lire sterline, pentru a determina oamenii să susțină tranziția.

În planul general către o “industrie verde”, Boris Johnson precizează că include și finanțare pentru o centrală nucleară mare, dar și pentru reactoare nucleare mai mici, despre care Guvernul speră că vor crea aproximativ 10.000 de locuri de muncă. Spune că aceste centrale sunt esențiale pentru tranziția la mașini electrice.

Surse alternative: BBC, Reuters

Foto: Unsplash/ Michael Marais

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday