Bolnavii de cancer din România sunt printre cei mai expuși în fata pericolului epidemiei de coronavirus și, din păcate, ultimele două luni au arătat efectele necruțătoare pe care le are virusul asupra pacienților oncologici. În acest moment, bolnavii de cancer sunt externați din spitale de stat și trimiși acasă.

Traversăm o criză majoră, iar relaxarea restricțiilor nu înseamnă dispariția virusului, și trebuie să depunem cu toții eforturi, să fim responsabili și solidari, astfel încât măsurile luate de autorități să dea rezultate. Dar cancerul nu stă la distanță, iar pacienții oncologici rămân fără alternative.

În acest sens, HOSPICE Casa Speranței  lansează un apel public în care solicită sprijin în lupta cu cancerul. Donațiile se pot face pe site-ul https://www.hospice.ro/doneaza sau prin SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 euro). Donează și tu!

HOSPICE Casa Speranței este o organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. Este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

HOSPICE dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

               Scrisoare deschisă HOSPICE: Cancerul nu stă la distanță!

                    Nu abandonați pacienții oncologici din România!

„Știm cum e să primești o veste neașteptată pentru care nimic nu te putea pregăti, să te afli în fața unui moment critic și să se schimbe totul, deodată, pentru tine și pentru cei dragi. De 28 de ani, la HOSPICE Casa Speranței suntem împreună în cele mai grele momente ale pacienților noștri, cu un întreg sistem de suport pentru ei și pentru familiile lor. Am învățat împreună că, în situațiile critice, îngrijirea medicală și suportul clinic sunt la fel de importante ca empatia și solidaritatea.

Traversăm o situație de criză majoră – dar noi rămânem, ca până acum, lângă copiii și adulții care se luptă cu un diagnostic incurabil. Ne dorim, în același timp, să fim un sprijin pentru autorități, mai ales în aceste momente în care trebuie să fim uniți și să colaborăm permanent. Înțelegem că sistemul de sănătate publică este nevoit să ia toate măsurile necesare pentru a se pregăti să facă față epidemiei de COVID-19, dar și pentru a nu expune bolnavii de cancer la riscul de infecție cu coronavirus, prin prezența lor în spitalele publice. Este o luptă contracronomentru și trebuie să depunem cu toții eforturi, să fim responsabili și solidari, astfel încât toate aceste măsuri să dea rezultate.

Cancerul nu stă la distanță – Să nu îi abandonăm pe bolnavii oncologici!

Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței, face un apel la solidaritate și implicare, un strigăt de ajutor în numele bolnavilor de cancer. Pacienții oncologici sunt vulnerabili și se află printre cei mai expuși la o eventuală infectare cu COVID-19. În acest moment, sunt externați din spitale și trimiși acasă fără prea multe alternative.Dar cancerul nu stă la distanță nici măcar acum. Spitalele HOSPICE sunt deschise 24/24 și medicii și personalul clinic rămân, ca până acum, alături de pacienții noștri cu dedicare, grijă, emaptie și îngrijire paliativă gratuită. Ca să putem continua, avem nevoie de sprijinul comunității: vă rugăm să ne ajutați să nu îi abandonăm pe bolnavii de cancer! Binele nu poate fi amânat, pentru ei “mai târziu“ poate fi prea târziu. Ajută și tu pe:🔹 https://www.hospice.ro/doneaza/🔹 Cont RAIFFEISEN BANK (SWIFT: RZBRROBU) – RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 (RON), CUI: 4921504 –Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, 🔹 Sau SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 EUR).

Posted by HOSPICE Casa Sperantei on Monday, March 30, 2020

Însă bolile incurabile și cancerul nu țin cont de context, tratamentele și durerea nu pot fi puse pe pauză, iar pacienții noștri copii și adulți au nevoie urgentă de sprijin și îngrijire de specialitate. Ultimele zile ne-au arătat, din nefericire, efectele necruțătoare pe care le are virusul asupra pacienților oncologici sau cronici. Pentru ei, mai târziu poate fi prea târziu. Bolnavii de cancer din România sunt printre cei mai expuși în fata pericolului epidemiei de coronavirus. În acest moment, pacienții oncologici sunt externați din spitale de stat și trimiși acasă, uneori fără tratament. Sunt părinții noștri, prietenii noștri, colegii noștri, vecinii noștri, poate copiii noștri. Li s-au închis deja uși și au auzit un descurajant și rece „nu se mai poate face nimic”, când mai sunt atât, atât de multe de făcut. Sunt sunt cei mai predispuși la infectarea cu COVID-19 și potențiala propagare, iar în acest moment au extrem de puține soluții.

Cele două spitale ale noastre, din București și Brașov, sunt deschise ca până acum, 24/24, iar medicii, asistentele și întreg personalul clinic de la HOSPICE rămân alături de pacienții care au nevoie de noi. Toate serviciile pe care le oferim în cele două spitale ale fundației sunt gratuite pentru pacienții noștri și pentru familiile lor, dar nu putem continua fără sprijin.

De-a lungul celor 28 de ani de existență, am înțeles ce înseamnă dificultățile financiare. Ne-am confruntat nu o singură dată cu momente grele și am reușit să le depășim doar datorită celor care s-au implicat, au ajutat și au crezut în cauza îngrijirii paliative. 172.000 de români au nevoie în fiecare an de îngrijire paliativă. Vă mulțumim că ne-ați arătat puterea lui „împreună” și ne-ați sprjinit să îi ajutăm pe cât mai mulți dintre ei.

Acum, facem din nou un apel la solidaritate și la implicare: vă rugăm să nu îi abandonăm pe bolnavii de cancer, deoarece #cancerulnustăladistanță! Vom putea să oferim îngrijire paliativă gratuită pentru cât mai mulți pacienți și, totodată, să sprijinim eforturile depuse de autorități și să contribuim la degrevarea spitalelor publice de pacienții incurabili doar cu sprijinul comunității, al companiilor și al celor care cred în cauza îngrijirii paliative. Doar cu sprijinul vostru.

Ajută și tu pe https://www.hospice.ro/doneaza/ sau trimite un SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 euro)”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday