Potrivit autorităților, aproximativ 2.589 de metri pătrați de pădure (peste 280 de mii de hectare, de două ori suprafața Londrei) din apropierea graniței de sud-est cu Brazilia și Paraguay au fost distruse în urma incendiilor din ultimul timp. 

Departamentul de pompieri din Santa Cruz a precizat că 15 incendii de vegetație sunt încă în desfășurare și amenință o comunitate de nativi.

Pompierii noștri lucrează în colaborare cu forțele militare, personalul tehnic al zonei și cu pădurarii din cadrul Parcului Național din mai multe zone protejate pentru stingerea incendiilor”, a spus șeful Departamentului de pompieri din Santa Cruz, Yovenka Rosado.

Potrivit Fundației Prietenii Naturii, o organizație non-profit neguvernamentală, până la sfârșitul lunii iulie, aproximativ 750 de mii de hectare au ars în Bolivia, cu 62% mai mult decât în aceeași perioadă de timp din 2020.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday