Banca Națională a României constată menținerea tendinței de creștere a interesului publicului față de monedele virtuale (cripto-active) și atrage atenția că aceste active speculative sunt foarte volatile și extrem de riscante.

BNR spune, în același timp, că tranzacționarea acestor  monede virtuale nu reprezintă în acest moment o amenințare la adresa stabilității financiare din România.

Banca Centrală precizează, totodată, că la nivel european a fost demarat procesul de reglementare a monedelor virtuale și a furnizorilor de servicii în legătură cu acestea, iar în prezent au loc negocieri între statele membre pe baza propunerii de Regulament elaborate de Comisia Europeană privind piața cripto-activelor.

”Reglementările administrate de Banca Națională a României nu conțin prevederi care să interzică instituțiilor de credit să ofere servicii de cont furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și furnizorilor de portofele digitale”, spune BNR.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday