BMW va mări preţurile pentru modelele de SUV-uri X5 și X6, fabricate în Statele Unite ale Americii şi comercializate în China, din cauza tarifelor suplimentare impuse importurilor de automobile de către autorităţile din China, cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.

Măsura va intra în vigoare luni, iar marja de creștere a prețurilor va fi de 4%, respectiv 7%, scrie Reuters. Decizia producătorului german vine după ce China a impus, la începutul acestei luni, taxe suplimentare de aproximativ 34 de miliarde de dolari pentru importurile din SUA.

Beijingul a scăzut anul acesta tarifele pentru toate automobilele importate și a impus o taxă suplimentară de 25% pentru automobilele fabricate în SUA, intrată în vigoare începând din 6 iulie. Drept urmare, China va percepe acum o taxă de import de 40% pentru toate autoturismele importate din Statele Unite ale Americii.

BMW susține libertatea comerțului, dar nu poate să nu ia nicio măsură de reacție la schimbările din piață“, a declarat purtătoarea de cuvânt a BMW, citată de Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday