La fel ca primul zbor efectuat de compania lui Jeff Bezos, călătoria a durat aproximativ 10 minute și a dus echipajul dincolo de linia Karman, cunoscută drept granița spațiului, la 100 de kilometri deasupra Pământului. 

Alături de actorul William Shatner, la bordul rachete s-a aflat și vicepreședintele de misiuni și operațiuni de zbor al Blue Origin, Audrey Powers, precum și un fost inginer NASA și cofondatorul unei companii de software specializate în cercetare clinică.

Zborul a avut loc în Texas, cu o zi mai târziu decât era programat. Misiunea a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Nava New Shepard este reutilizabilă și a aterizat pe o placă de beton din apropierea locului lansării. Racheta este folosită de către Blue Origin și ca instrument de zbor pentru misiuni de transport de marfă. 

Este al cincilea zbor în spațiu pe care nava miliardarului îl efectuează în acest an.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, s-a alăturat primului zbor cu echipaj în iulie, împreună cu fratele său, un pionier al cursei spațiale în vârstă de 82 de ani și un student de 18 ani. Recent, 21 de foști și actuali angajați ai companiei Blue Origin l-au acuzat pe Jeff Bezos că a sacrificat siguranța personalului, în efortul de a câștiga “cursa spațială” a miliardarilor și a creat un mediu de muncă toxic și sexist.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday