Compania miliardarului american Jeff Bezos va lansa o nouă misiune pe 12 octombrie, la care va participa și actorul în vârstă de 90 de ani, ce va deveni astfel cea mai vârstnică persoană care a zburat vreodată în spațiu. Shatner se va alătura altor trei persoane la bordul rachetei New Origin Shepard pentru al doilea zbor spațial uman al companiei. Am auzit despre spațiu de mult timp. Profit de această oportunitate să-l văd cu ochii mei. Ce miracol“, a afirmat Shatner.

Ca și în zborul anterior, călătoria programată pentru luna aceasta va dura aproximativ 10 minute și va duce echipajul chiar dincolo de linia Karman, cunoscută drept granița spațiului, la 100 de kilometri deasupra Pământului. Blue Origin a declarat că vicepreședintele de misiune și operațiuni de zbor, Audrey Powers, va fi, de asemenea, la bord, precum și un fost inginer NASA și cofondatorul unei companii de software specializate în cercetare clinică.

Actor canadian, Shatner l-a interpretat pe căpitanul James T Kirk de la USS Enterprise în serialul original Star Trek în anii 1960 și a apărut ulterior în filmele francizei.

Presa relata că în 2013 actorul a respins oferta lui Richard Branson de a călători în spațiu cu Virgin Galactic, compania rivală a Blue Origin. Branson a declarat la vremea aceea că lui Shatner îi e frică să zboare. Actorul a confirmat că a refuzat oferta deoarece i s-a cerut să plătească pentru călătorie.

Anul trecut, The Times a dezvăluit că cenușa lui James Doohan, care a jucat rolul lui Montgomery “Scotty” Scott în Star Trek, a fost introdusă ilegal la bordul Stației Spațiale Internaționale în 2008, la trei ani de la moartea lui Doohan. 

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, s-a alăturat primului zbor cu echipaj în iulie, împreună cu fratele său, un pionier al cursei spațiale în vârstă de 82 de ani și un student de 18 ani. Recent, 21 de foști și actuali angajați ai companiei Blue Origin l-au acuzat pe Jeff Bezos că a sacrificat siguranța personalului, în efortul de a câștiga “cursa spațială” a miliardarilor și a creat un mediu de muncă toxic și sexist.

Sursă: BBC

Foto: Mark Nassal | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday