Tesla a informat muncitorii de la linia de producție din orașul Fremont, că va opri temporar producția, potrivit Bloomberg, care citează o sursă din companie. Deși nu a precizat care este motivul pentru această decizie, constructorul auto preciza încă de luna trecută că ar putea fi afectată de criza globală de semiconductori, cu care se confruntă sectorul auto.

De asemenea, veniturile pe care Tesla le-ar putea pierde din cauza opririi producției nu se cunosc. Fabrica Fremont are o capacitate anuală de producție de 500.000 de unități Model 3 și Model Y, luate combinat.

Aceeași sursă a precizat Bloomberg că muncitorii nu vor fi plătiți pentru zilele de 28 februarie și 1, 2 și 3 martie, iar acestora li s-a recomandat să-și ia concediu.

Mai mulți producători de automobile, inclusiv General Motors Co, Volkswagen AG și Ford Motor Co, se confruntă cu aceeași problemă și sunt obligați să reducă producția. Miercuri, Uzina Ford de la Craiova a decis să suspende producția de mașini și motoare, pentru opt zile. La rândul său, și Dacia și-a suspendat pentru câteva zile activitatea în decursul acestei luni.

Surse alternative: Bloomberg, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday