Președintele Rusiei le-ar fi spus diplomaților ruși că i-a propus Donald Trump la summitul de la Helskinki organizarea un referendum care să ajute la rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, potrivit surselor citate de Bloomberg. Reprezentanții de la Casa Albă precizează că SUA nu va susține o astfel de propunere, scrie Financial Times.

Detaliile despre ceea ce au discutat cei doi lideri la summit sunt încă puține. Bloomberg subliniază dacă propunerea va fi făcută publică, va fi cel mai probabil respinsă de către autorităţile ucrainene, care acuză Rusia de susţinerea militară şi financoară a rebelilor proruşi.

Ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, a declarat că țara sa a oferit ,,propuneri specifice pentru rezolvarea acestei chestiuni”. Ca răspuns, Garrett Marquis, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, a declarat că administrația Trump nu a luat în considerare susținerea unui referendum în estul Ucrainei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday