Conform specialiștilor din domeniul securității informatice, atacatorii se folosesc de identitatea unor companii și societăți cunoscute, cum sunt Poșta Română sau Banca Transilvania. Pentru a fi cât mai credibili, folosesc un limbaj îngrijit, corect, dar și logo-urile și culorile companiilor respective.

În e-mail-ul trimis în numele Poștei Române, hackerii pretind o taxă pentru expedierea unui colet. Printr-un link atașat, utilizatorul este redirecționat pe un site administrat de infractori, unde i se cer datele cardului, pentru ca presupusa taxă de livrare să fie achitată.

Mesajele care se folosesc de identitatea Băncii Transilvania sugerează descărcarea unui atașament ce conține un fișier executabil, care odată instalat, permite accesul străin pe dispozitiv.

Bitdefender îndeamnă utilizatorii să folosească direct pagina oficială de internet a companiilor și societăților în cauză, pentru a efectua plăți, dar și evitarea accesării fișierelor executabile sau link-uri atașate e-mail-urilor suspecte.

Sursa: Bitdefender.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday