Update:Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenţie.

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în primă fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardio-respirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoite să declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Cea de-a două persoană este un cetăţean german, în vârstă de 45 de ani, care a ieșit singur din aeronavă conștient şi stabil, prezentând ușoare leziuni ce nu implică transportul la spital.

Știrea inițială

Autoritățile au fost solicitate în această dimineață, prin apel la 112, în urma prăbușirii unui avion de mici dimensiuni în Lacul Colibița din județul Bistrița-Năsăud. Din primele informații, două victime au fost extrase din apă, dintre care una conștientă și una inconștientă, aflată în stop cardio-respirator. Se încearcă resuscitarea acesteia.

Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat, au fost alocate o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV.

Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Este al doilea accident aviatic în mai puțin de 24 de ore. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă în localitatea Letca Nouă, din județul Giurgiu, iar două persoane au murit în urma impactului.

Imagini: ISU Bistrița-Năsăud

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday