Prefectura anunță că incidența cazurilor de Covid-19 în municipiul Bistrița a scăzut sub 3 la mia de locuitori și a fost decisă reducerea unora dintre restricțiile aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00.

De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licențiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Am reușit după o perioadă destul de lungă să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori, incidență care ne permite să redeschidem restaurantele și cafenelele, dar și alte tipuri de activități economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem totuși cu puțin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricțiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenți, pentru a ne continua drumul spre normalitate. Vă mulțumesc pentru responsabilitatea pe care ați demonstrat-o!”, spune prefectul Stelian Dolha.

Restricțiile din municipiul Bistrița au fost modificate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 124/27.12.2020 și intră în vigoare de azi, 28 decembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday