Declarațiile liderului liberalilor au avut loc după ședința Biroului Executiv al Partidul Național Liberal și la două zile după întâlnirea dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și reprezentanții minorităților naționale, pe tema refacerii coaliției de guvernare.

Guvernul meu a fost demis în parlament prin moțiune. USR e parte a unei majorități cu PSD și AUR. Votul moțiunii a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate din alegerile din decembrie 2020. Răspunderea în fața românilor revine în principal USR, și subsidiarelor PSD și AUR. Instalarea noului guvern revine noii coaliții” a declarat acesta.

Principalele declarații:

  • În ședința de astăzi a PNL, 90% din timp l-am petrecut discutând despre problemele românilor.
  • Am luat decizia de a amenda ordonanța guvernului, care introduce compensarea facturilor cu mai multe facilități. Am cerut și introducerea amânării facturilor, acolo unde se poate. Vom avea și un amendament pentru plafonarea prețurilor. Măsurile se vor aplica clienților casnici și IMM-urilor.
  • Vom susține în parlament demersurile pentru introducerea certificatului verde pentru activitățile economice, în afara celor esențiale. E un subiect delicat, îmi asum acest risc, pentru a nu ajunge la un nou lockdown.
  • A treia decizie este un apel la vaccinarea anti-Covid. Vom face un apel pentru susținerea campaniei de vaccinare. Va fi promovat de toate filialele PNL în perioada următoare.
  • A patra decizie, una politică: guvernul meu a fost demis în parlament prin moțiune. USR e parte a unei majorități cu PSD și AUR. Votul moțiunii a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate din alegerile din decembrie 2020. Răspunderea în fața românilor revine în principal USR, și subsidiarelor PSD și AUR. Instalarea noului guvern revine noii coaliții. Prim-ministrul desemnat are datoria morală de a încerca să găsească sprijinul noii coaliții. Biroul PNL cere USR să discute întâi cu cele două partide pentru a găsi voturile necesare. Dacă prim-ministrul desemnat nu va reuși, PNL va demara discuții cu toți liderii partidelor politice, în afară de AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday