Liderii PNL s-au reunit în ședința Biroului Executiv și au votat pentru excluderea din partid a fostului lor președinte, Ludovic Orban. Decizia finală va fi luată de Consiliul Național liberal.

În BEX s-au înregistrat 31 de voturi exprimate “pentru” excluderea lui Ludovic Orban din PNL, din 35 prezenți. La finalul ședinței, Orban i-a atacat pe premierul interimar Florin Cîțu, dar și pe președintele Klaus Iohannis, pe care i-a învinuit pentru criza politică, și a insinuat că își va face un nou partid.

Principalele declarații:

  • Nu vreau să mă mai refer la toate declarațiile publice ale lui Iohannis, Cîțu și compania. Ar trebui să le fie rușine și când se plimbă pe stradă să stea cu ochii în pământ. Ar trebui să își ceară scuze până la finalul carierei politice pentru minciuna repetată și pentru că au înșelat românii.
  • Iohannis a intervenit nedemocratic și neconstituțional din funcția de președinte PNL, pentru că eu nu aș fi acceptat niciodată o înțelegere cu PSD. Aici este vorba despre premeditare și despre înșelarea așteptărilor oamenilor care au crezut în Iohannis și în PNL.
  • Spre deosebire de mine, care sunt complet disculpat de această decizie, Iohannis și slugile lui din PNL, după ce au promis că scapă România de PSD, aduc PSD-ul la putere.
  • Decizia de astăzi mă face liber să reprezint oamenii care cred că pot fi reprezentanți corect, de oameni care cred în bun-simț. Sunt liber să creez o construcție politică sănătoasă, care să dea din nou speranță României.
  • Din păcate, astăzi cei care conduc PNL au transformat această formațiune politică întru-un loc de prostituție politică, obligându-și membrii să se prostitueze politic și să stea în pat cu dușmanul, înșelând alegătorii.

Ludovic Orban a fost președintele PNL din iunie 2017 și până în septembrie 2021, când în fruntea partidului a fost ales Florin Cîțu, premier demis ulterior prin moțiune de cenzură.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday