Întârzierile în aprovizionare au cauzat consternare în Germania, unde unele regiuni au trebuit să oprească vaccinările la câteva zile de la începerea procesului.

În acest moment lucrurile nu arată bine, deoarece lipsește aprobarea altor vaccinuri“, a declarat Ugur Sahin, CEO al BioNTech. Sahin a fondat BioNTech împreună cu soția sa, Oezlem Tuereci, care este directorul medical al companiei.

Reuters notează că Statele Unite au comandat 600 de milioane de doze de la BioNTech/Pfizer în iulie, în timp ce UE a așteptat până în noiembrie pentru a plasa o comandă. “La un moment dat a devenit clar că nu va fi posibil să livrăm atât de repede“, a spus Tuereci pentru Spiegel. 

BioNTech speră să lanseze o nouă linie de producție în Marburg până în luna februarie, cu potențialul de a produce 250 de milioane de doze în prima jumătate a anului 2021. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat pe Twitter că autoritățile germane vor face tot posibilul pentru a permite un start rapid în acest sens. El a cerut, de asemenea, ca Agenția Europeană pentru Medicamente să aprobe rapid vaccinul Oxford-AstraZeneca. Se așteaptă ca un alt vaccin, de la Moderna, să fie aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pe 6 ianuarie. 

Sahin a a mai spus că vaccinul BioNTech/Pfizer, care folosește ARN mesager pentru a ajuta sistemul imunitar uman să lupte împotriva coronavirusului ar trebui să poată face față unei noi variante mai contagioase detectate pentru prima dată în Marea Britanie. “Testăm dacă vaccinul nostru poate neutraliza și această variantă și vom afla în curând mai multe“, a spus el.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday