Într-un interviu de o jumătate de oră, acordat televiziunii americane CBS, miliardarul și filantropul american a vorbit inclusiv despre teoriile conspirației și suspiciunile ce planează în jurul său. Principalele declarații:

  • Avem (în America) multe regrete despre ce puteam face și n-am făcut, dar, pe de altă parte, am reușit să facem câteva inovații care au redus rata mortalității și care, în final, ne vor scoate din această situație până la finalul anului următor.
  • Politicienii au făcut greșeli. Spre deosebire de SUA, în Europa liderii politici au comunicat mai clar și mai bine faptul că oamenii trebuie să se distanțeze și să poarte măști, iar oamenii de știință au fost încurajați să meargă la TV și să vorbească cu publicul (cu referire la Fauci, interzis de Casa Albă). Deschiderea barurilor nu aduce suficiente beneficii, în comparație cu riscul infectării și al închiderii și altor firme.
  • Este extrem de importantă readucerea copiilor la școală, dar marea provocare este implicarea profesorilor și a angajaților școlii într-o procedură care să nu-i facă pe copii să devină o sursă de infecție pentru familiile lor. Închiderea totală a școlilor, ca și deschiderea lor la fel ca înainte sunt două extreme. Trebuie căutată o cale de mijloc.
  • În acest moment niciunul dintre vaccinurile împotriva coronavirusului, aflate în teste, nu funcționează cu o singură doză. Acum speranța este ca două doze să fie suficiente, dar probabil, în cazul persoanelor în vârstă va fi nevoie de mai multe.
  • Nu este nicio legătură între vaccinare, în general, și vreo formă de monitorizare a persoanelor vaccinate. Nu știu de unde a apărut această teorie. Este profund ironic că fundația noastră s-a implicat atât de mult în reducerea mortalității printr-o alocare mai echitabilă a eforturilor pentru sănătatea oamenilor, iar ideea că am crea chipuri sau viruși… e destul de neclar pentru mine cum s-a ajuns la asta. Trebuie să le explicăm oamenilor mai mult în ce suntem implicați și de ce am pus pe masă miliarde de dolari pentru a accelera progresul.

Interviul video integral, pentru CBS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday