Fondatorul Microsoft a anunțat chiar el pe Twitter că a primit prima doză a unui vaccin Covid în această săptămână.

„Unul dintre beneficiile faptului că am 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna asta și mă simt grozav”, a scris Bill Gates, mulțumind apoi oamenilor de știință, autorităților de reglementare și lucrătorilor din domeniul sănătății pentru munca lor.

Bill Gates nu a precizat pe care dintre cele două vaccinuri aprobate în SUA le-a primit, dar e de presupus că este vorba de doza Pfizer/BioNTech, întrucât distribuția vaccinurilor Moderna către centrele de vaccinare a început abia săptămâna aceasta.

Fondatorul Microsoft a susținut încă de la începutul pandemiei necesitatea dezvoltării rapide a unui vaccin, iar Fundația “Bill și Melinda Gates” s-a implicat cu peste 400 de milioane de dolari în eforturile globale pentru accelerarea finalizarea cercetărilor și asigurarea unei distribuții echitabile la nivel mondial a testelor și medicamentelor.

De altfel, în septembrie anul trecut, fundația soților Gates a semnat un parteneriat de 100 de milioane de dolari cu compania germană de cercetare BioNTech, finanțând pentru început cu 55 de milioane de dolari cercetările pentru vaccinuri împotriva HIV și a tuberculozei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday