Regiunea Asiei de Sud – India, Bangladesh, Pakistan, Bhutan, Nepal, Maldive și Sri Lanka – reprezintă 18% din numărul de cazuri la nivel global și aproximativ 10% din decese. Luna aceasta, autoritățile din India au anunțat că toate persoanele cu vârste de peste 18 ani se pot vaccina anti-Covid. Totuși, nu există vaccinuri pentru cererea mare, chiar dacă țara este unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume.

Campania de vaccinare din India dispune de serul AstraZeneca, produs în țară, la Serum Institute of India, Covaxin, produs de compania farmaceutică locală, Bharat Biotech și Sputnik V. Până la acest moment, conform datelor Reuters, India a imunizat complet doar 3% din populație, cea mai mică rată din topul celor 10 țări cu cele mai multe cazuri noi de Covid-19.

Pentru a satisface cererea internă, India a oprit temporar exporturile de vaccinuri, după ce a donat sau a vândut mai mult de 66 de milioane de doze. Aceste demers a obligat alte țări din regiunea de sud a Asiei, precum Bangladesh, Nepal și Sri Lanka, să obțină dozele de vaccin din alte părți.

Deși numărul zilnic de cazuri noi de coronavirus a scăzut în ultimele zile, există îngrijorări serioase cu privire la adevăratul număr de cazuri, din cauză că se testează puțin în regiunile rurale. Săptămâna trecută, India a înregistrat 4.529 de decese zilnice de Covid, un nou record mondial pentru o singură țară. Țara a înregistrat, joi, 179.770 de cazuri noi și 3.558 decese asociate Covid. Totuși, numărul cazurilor zilnice a scăzut constant în ultimele zile.

Peste 219 milioane de doze de vaccin au fost administrate în sudul Asiei până vineri, conform datelor furnizate de World Our in Data.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday