Un sondaj național de opinie, efectuat luni de Reuters/Ipsos, arată că 46% dintre persoanele cu drept de vot din SUA sunt de acord cu acțiunile lui Biden, în general, față de 53% vinerea trecută. Este cel mai mic rating de la numirea lui Joe Biden în funcția de președinte, pe 20 ianuarie 2021.

Cu toate acestea, majoritatea alegătorilor americani au declarat că haosul din Afganistan este un semn că Statele Unite ar fi trebuit oricum să plece din această țară.

Sondajul Reuters/Ipsos arată că 75% dintre americani au susținut decizia de a trimite trupe suplimentare pentru a asigura retragerea completă și aproximativ același număr sprijină evacuarea afganilor care au ajutat forțele SUA.

Totuși, părerile legate de decizia de retragere a trupelor sunt extrem de împărțite și chiar contradictorii. De exemplu, majoritatea (68%) celor care au mai puțin de 65 de ani sunt de acord că războiul “s-ar fi terminat prost, indiferent când ar fi plecat SUA”. Cu toate acestea, 51% au fost de asemenea de acord că “ar fi trebuit ca Statele Unite să lase trupe în Afganistan încă un an”, iar 50% vor ca SUA să trimită trupele înapoi, pentru a lupta împotriva talibanilor.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat online, pe 947 de respondenți și are o marjă de eroare de 4%.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday