Potrivit Metropolitan Police, cetățeanul britanic David Ballantyne Smith, în vârstă de 57 de ani, care locuia în Potsdam, Germania, și era angajat ca agent de securitate la Ambasada Marii Britanii din Berlin, este acuzat că a colectat și transmis informații Rusiei, în perioada octombrie 2020 – august 2021, încălcând Legea Secretelor Oficiale din 1911.

Este acuzat de șapte infracțiuni de colectare de informații cu intenția de a le transmite autorităților ruse, una de tentativă de comunicare și una de furnizare de informații unei persoane despre care credea că este reprezentant al autorităților ruse”, a declarat Nick Price, șeful departamentului de combatere a terorismului din cadrul Serviciului de Procuratură al Coroanei.

Smith a fost extrădat în Marea Britanie miercuri, 6 aprilie, după arestarea sa de către poliția germană la 10 august 2021. Mâine urmează să se prezinte în fața tribunalului.

Surse alternative: Metropolitan Police, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday