Așezămintele culturale vor să își poată planifica redeschiderea în siguranță și au inițiat un studiu pilot, în care sunt planificate nouă evenimente de test, pe parcursul a două săptămâni, desfășurate în șapte locuri diferite, inclusiv în săli de teatru, operă, săli de concerte și chiar un club.

Conform noului plan, toți cei care doresc să participe la un eveniment cultural trebuie să fie testați pentru Covid cu maximum 12 ore înainte de spectacol, așa că biletul este nominal și se prezintă împreună cu un test negativ. De asemenea în sală fiecare al doilea loc va fi lăsat liber, atât în lateral, cât și în spate și în față, așa că sălile vor fi utilizate la doar o treime din capacitate.

Testarea se face în centre autorizate special pentru acest scop, astfel încât rezultatul să poată fi furnizat în maximum jumătate de oră, iar spectatorii primesc un QR-cod ce va fi scanat la intrarea la spectacol.

La Berlin teste sunt gratuite pentru rezidenți, o dată pe săptămână, de la începutul lunii martie.

Potrivit Deutsche Welle, care citează mai multe studii științifice, riscul de infectare este limitat dacă spațiul este bine ventilate, iar scaunele sunt așezate “în șah” la o distanță rezonabilă unul de celălalt, iar spectatorii poartă mască pe tot parcursul evenimentului, chiar dacă au fost testați înainte de acesta.

Sursa: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday