Update 2: Potrivit poliției, persoana care a fost ucisă pe loc după ce mașina a intrat în mulțime la Berlin este o profesoară din Hesse, care vizita capitala împreună cu elevii săi, dintre care 14 au fost răniți. Copiii primesc îngrijire psihologică. Un alt profesor care însoțea grupul a suferit răni grave. Până la această oră, contextul incidentului rămâne neclar.

Update: Poliția i-a stabilit identitatea celui reținut: este vorba despre un tânăr de 29 de ani, cu cetățenie germană și armeană, care locuiește în Berlin. El era deja în evidența poliției pentru infracțiuni privind proprietatea privată (furt din locuințe sau intrare prin efracție), anunță DW și Bild.

Bilanțul victimelor nu este clar; agențiile de presă anunță între nouă și câteva zeci de persoane rănite, citând diverse persoane autorizate din cadrul poliției și al serviciului pentru situații de urgență. În schimb, o singură persoană și-a pierdut viața.

Știrea inițială: O mașină a intrat pe trotuar și a lovit o mulțime de oameni, la intersecția a două străzi din cartierul Charlottenburg, situat în vestul Berlinului. Pompierii au estimat numărul victimelor la cel puțin 30.

”Încă nu știm dacă a fost un accident sau un act intenționat”, a transmis poliția, care precizează că șoferul a fost reținut. Serviciile de urgență nu au oferit alte informații

Incidentul s-a produs în apropierea locului în care se organizează târgul de Crăciun, unde acum șase ani un tunisian a intrat cu camionul în mulțime și a omorât 11 persoane, rănind alte zeci.

Surse alternative: DW, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday